maandag 5 april 2010

GEDROOMD GELUK

.. heeft geen waarde. Deze tekst komt uit het boek " De wijsheid is voortdurend onderweg" van Bert Hellinger. Voor mij betekend het dat als je droomt over hoe het leven beter, mooier, spannender zou zijn je niet leeft in het moment. Je leeft in je gedachten. Hoe zou het zijn als... Het kunnen nemen en accepteren van wat er nu is geeft bevrijding. Dan hoef je niet te dromen, dan kan je er gewoon zijn. Het leven is nu, niet gister, of morgen.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Annebet,
    Mooie tekst. Ik ben het grotendeels met je eens. Leven in het hier en nu is belangrijk. En 'gedroomd geluk' vind ik wel waarde hebben, als startpunt om je bewust te worden van wat je verlangen in het hier en nu is. Als je je verlangen(s) kent, kun je er in de realiteit vorm aan (gaan) geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je, leuk zo'n reactie. Ik begrijp wat je wil zeggen. Ik bedoel met " gedroomd geluk" niet je verlangens. Ik bedoel geluk als in geluk tegenover ongeluk. Ongeluk heeft de behoefte om voorbij te gaan, om los gelaten te worden. Geluk heeft de behoefte om te groeien.

    BeantwoordenVerwijderen